Vi har pratat med Cecilia Svennberg om jämställdhet, vad Female Leader Engineer betyder, och om bolagen som hon har valt att göra sitt traineeprogram på.

Vad gör du just nu i livet Cecilia?

Just nu skriver jag på mitt exjobb, som jag gör på RISE – Reasearch Institutes of Sweden. Tillsammans med en kompis tittar jag på en innovationsworkshop, och vad det är som spelar roll för att uppnå den effekt man vill med en sådan workshop. Fram till förra veckan har jag även besökt Female Leader Engineers alla partnerbolag, och pratat med dem om vad jag skulle kunna göra där under mitt traineeprogram.

Hur var det när du under priscermonin insåg att det var du som var 2017 års vinnare? Hur kändes det, och vad tänkte du?

Grejen är att jag inte hade en tanke på att det skulle vara jag. Det låter kanske klyschigt, med det är sant! Så jag var inte ens nervös inför priscermonin. Jag hade inte skrivit något tacktal, utan det var mina kompisar som under tunnelbaneresan dit uppmanade mig att åtminstone skriva ned något.

Under ceremonin fick jag en känsla av att det kan ju vara jag… Och då blev jag lite nervös! När nomineringen lästes upp så växte den känslan, att det faktiskt kan vara jag. När det tillkännagavs att det var jag så blev jag så glad, överraskad och tacksam.

Dagarna efter tänkte jag mycket på motiveringen, den var så fin och det gjorde mig rörd. Det kändes bra att få bekräftelse på vad juryn sett i mig och uttryckt i motiveringen.

Vad är din plan framåt, vilka bolag har du bestämt dig för ska vara del av ditt traineeprogram?

Jag har valt att vara på Ericsson, Scania och SSAB.

Varför valde du just dessa bolag?

Under mitt traineeprogram kommer jag få jobba med innovation, det vill säga att få ut ny, cool teknik till människor på ett sätt som genererar pengar för företag. Dessutom kommer jag få jobba med hållbara affärer, något som alltid legat mig varmt om hjärtat. Det är inom dem områdena jag vill göra min karriär så det ska bli superkul!

Ericsson är ett häftigt företag, och häftig del av svensk industri och historia. Där får jag möjlighet att jobba på Ericsson Garage, som är Ericssons innovationsplattform, med forskningsdriven innovation.

På Scania får jag jobba med mer marknadsdriven innovation, inom det som kallas Connected Services. Jag får vara del i utveckling och försäljning av kringtjänster, allting som är runtomkring lastbilarna. Där ska det bli häftigt att få vara med på resan som Scania gör mot autonoma och elektrifierade fordon.

SSAB är bra på att driva affär utifrån hållbarhet. Jag kommer få jobba med marknadsutveckling och hållbarhet. Exakt vad jag ska göra är inte klart, men jag ser fram emot att lära mig hur verksamheten ser ut, och på djupet förstå hur och varför de lyckas.

Vad har det betytt för dig att vara med i FLE?

Dels är det en fantastisk möjlighet att få välja tre bolag där jag får jobba med det jag vill, och önskar jobba med i framtiden. Men redan innan jag visste att jag skulle få göra det så var FLE superhäftigt, relationerna jag fick med de andra deltagarna betyder jättemycket. Även kontakten en får med partnerföretagen är värdefull, de var alla öppna och tillgängliga vilket gjorde det lätt att lära känna dem.

Vad tänker du om att vara kvinna och ledare i en mansdominerad bransch och mansdominerat näringsliv?

Jag tror tyvärr att det inte är helt lätt att vara kvinnlig ledare, framförallt så har det varit svårt historiskt.  Jag tror det beror på de strukturer och normer vi har, och hur de traditionella könsrollerna ser ut. Men många företag har börjat inse vikten av mångfald och av att anställa många olika typer av personer. Då kan det vara fördel att vara tjej, för bolagen vet att de behöver oss.

I takt med att fler företag tänker på och agerar i mångfald- och jämställdhetsfrågor blir det också bättre. FLE har verkligen bidragit till att visa att det finns företag som är mycket engagerade i dessa frågor, och det gör en viktig skillnad.

Vad har du för tankar kring hur maktbalansen i näringslivet kan utjämnas?

Jag tror det finns många olika saker som är viktiga. Fler kvinnliga ledarskapsförebilder inom olika branscher behövs, precis som det behövs manliga förebilder som går emot traditionell norm.

Bolag behöver tänka på hur de rekryterar, granska hur annonserna är skrivna så att de inte lockar bara vissa personer, samt att inte rekrytera inom sina vanliga nätverk. Vi behöver alla rannsaka oss själva och vilka fördomar vi har som kan spela in i hur vi rekryterar.

Här är FLE viktigt, för att visa på förebilder och vilken kompetens det finns. Genom FLE får många vara med och visa att det finns alla slags möjligheter för tjejer.

Vad har du för tips och råd till de som funderar på att söka till FLE i år?

Det låter klyschigt, men var dig själv! Reflektera över vad du har gjort och vad du vill göra, och bara kör. För mig kändes det redan från början som en stor bonus att vara med i FLE, så jag försökte bara lära känna alla och ha det härligt, det gjorde det lättare att inte försöka göra sig till.

Om du är sugen men tvekar på att söka, tänk på att du ändå snart behöver skriva ett CV, så det är lika bra att göra det nu och se det som träning. Det värsta som kan hända är att du får ett nej, men söker du inte har du ju redan gett dig själv ett nej.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *